مالديو کشوري است جزيرهاي در اقيانوس هند واقع در در جنوب غربي هند. پايتخت آن ماله است. جمعيت اين کشور 328 هزار نفر و واحد پول آن روفيه مالديو است.
زبان رسمي اين کشور ديوهي نام دارد که زباني هندواروپايي است و هماننديهايي با زبان سينهالي قديم دارد. مردم آن از قوم مالديوي هستند که تبارشان به مردم سريلانکا و هند (آميخته آريايي و دراويدي) ميرسد و رگههايي از اعراب نيز در ميان آنها وجود دارد. هم زبان و هم مردم آن با نام ديوِهي ناميده ميشوند که واژه ديبـِجات و ديباجات که در فارسي و عربي در قديم براي مالديو به کار ميرفت نيز شکلي از همين واژه ديوهي است.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
دين رسمي اين کشور اسلام است و پيروي از ديگر اديان در ملأ عام ممنوع و قابل پيگرد قانوني است. مالديو در سال 1965 از بريتانيا مستقل شد.
مالديو هم از نظر جمعيت و هم مساحت کوچکترين کشور قاره آسيا است. زمينهاي اين کشور به طور ميانگين 1,5 متر از سطح دريا ارتفاع دارند و بنابر اين کمارتفاعترين کشور جهان بهشمار ميآيد. بلندترين نقطه اين کشور تنها 2,4 متر ارتفاع دارد. ماله، پايتخت مالديو 104 هزار نفر جمعيت دارد و به طور سنتي محل اقامت شاه و تاجگذاريها بود.
جزاير مالديو از مکانهاي جذاب براي غواصان است و ايستگاههاي غواصي زيادي در اين جزاير وجود دارد.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
تاريخ
نام يوسف تبريزي بر کاشيکاري مسجد آدينه ماله.
بنا بر روايات تاريخي مالديو، يک روحاني ايراني به نام يوسف تبريزي مردم مالديو را مسلمان کردهاست.
سياست
حکومت مالديو جمهوري است. اين کشور عضو اتحاديه کشورهاي همسود ميباشد.
جغرافيا
مجمعالجزاير مالديو بر روي فلات زيرآبي چاگوس-لاکاديو قرار گرفته و به همراه جزاير چاگوس و لکشدويپ يک زيستبوم خاکي را تشکيل ميدهد.
مجمع الجزاير مالديو در جنوب غربي کرانههاي هندوستان قرار گرفته و کوتاهترين فاصله? آن تا کرانههاي هند، 600 کيلومتر است. مالديو تپه ماهور و رودخانهاي ندارد. جمهوري مالديو مجمعالجزايري متشکل از 1192 جزيره مرجاني است که در 26 گروه آبسنگي گروهبندي ميشوند. اين جزاير در پهنهاي آبي در حدود 90 هزار کيلومتر مربع پراکندهاند اما کل مساحت خشکي آنها فقط 298 کيلومتر مربع است. بزرگترين جزيره 5 کيلومتر مربع مساحت دارد و در مالديو تنها 9 جزيره با مساحتي بزرگتر از 2 کيلومتر مربع وجود دارند. 200 عدد از جزيرهها مسکوني هستند و 88 جزيره ديگر داراي اقامتگاههاي گردشگري هستند.
پايتخت کشور ماله نام دارد و در کناره جنوبي آبسنگ ماله شمالي قرار گرفته که جزئي از آبسنگ کافو بهشمار ميآيد.
دريانوردان قديم ايران و عرب آن را ديباجات و ديبجات ميگفتند و به همين شکل در نقشهها ضبط شدهاست. سالهاي سال بازرگانان عرب سر راه دريانوردي به شرق دور در بنادر مالديو پهلو ميگرفتند. اولين اشاره شان به مالديو که ديباجاتش ميناميدند از سده دو ميلادي است. ديباجات را جزاير پول هم ميگفتند زيرا مقادير کلاني از صدف نرمتن دريائي کوري (به انگليسي cowry که خرمهره ناميده و در قديم چون پول بين المللي کار ميگرفتند از آنجا بدست ميآوردند. امروزه صدف کوري نماد نهاد چاپ پول مالديو است. به احتمال فراوان در روزگار قديم اين سرزمين را که موج دريا پول به سواحلش ميريخت جادوئي ميشمردند.
اقتصاد
اقتصاد مالديو بر پايه? کشاورزي، ماهيگيري و گردشگري استوار است. در مالديو، نارگيل، ذرت، ارزن، سيبزميني شيرين و ميوهجات به عمل ميآيد. در اين کشور صنعت کشتيسازي رونق دارد و مردم آن به صنايعدستي علاقهمندند. از مالديو، ماهي، گوشت، صنايعدستي و نارگيل صادر ميشود.
جاذبههاي گردشگري در مالديو
برخي از جزاير مالديو براي گردشگري اختصاص يافتهاند. در اين جزاير هتلهايي براي اقامت گردشگران ساخته شده که بيشتر کارمندان آن از مهاجران کشورهاي همسايه هستند. گردشگران مستقيماّ از فرودگاه بينالمللي ماله به اين جزاير ميآيند. مردم عادي مالديو، ارتباط چنداني با گردشگران خارجي ندارند.
مردم
مردم مالديو، آميزهاي از نژادهاي سينهالي، دراويدي، آفريقايي و عرب هستند.
زبان
زبان رسمي مالديو، زبان ديوهي است که زباني از خانواده هندوآريايي بوده و با زبان سينهالي (زبان رسمي سري لانکا) همخانوادهاست.
دين
مسجدي در جزيره ي هولهوماله، مالديو
بيشينه ي مطلق (صد در صد) مردم بومي مالديو مسلمان سني هستند و اسلام دين رسمي اين کشور است. پيشينه ي اسلام در مالديو به سده ي دوازدهم ميلادي باز ميگردد، هنگامي که دريانوردان مسلمان به اين سرزمين آمدهاند. پيشتر، ساکنان مالديو پيرو آيين بودا بودهاند.
فرهنگ
پديده گرم شدن زمين ومالديو
زماني که نخست وزير مالديو به هيئت دولت خويش دستور داد تا غواصي ياد بگيرند محافل خبري اين خبر را به صورت طنز گونه منتشر کردند حتي برخي گمان کردند که محمد ناشيد در پي افزايش جاذبههاي توريستي کشورش است ولي در اصل غرق شدن مالديو در ابهاي اقيانوس بر اثر گرم شدن زمين واقعيتي بود که محمد ناشيد و هيئت دولتش سعي داشت تا به وسيله جلسه نا متعارفشان به جهانيان گوشزد کنند.پديده بالا امدن سطح اب اقيانوسها حدودا با يک سوم جمعيت جهان به طور مستقيم سر و کار دارد کشور مالديو نيز به علت ارتفاع بسيار کم از سطح دريا مطمئنا با اين مشکل روبه رو خواهد بود.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)